Home » ZKbyL

ZKbyL

Welkom op de website van ZKbyL, de naam ZKbyL staat voor Zeeuwse Knopen by Letizia. En ik ben dus Letizia, woonachtig in Oost-Souburg, gelegen in het prachtige Zeeland.
Als dochter van een handige vader en creatieve moeder, is het niet vreemd dat ik zelf ook graag met m'n handen bezig ben. 
Ik heb een paar jaar als activiteiten begeleider in de oudere zorg gewerkt. Zeeuwse knopen zijn voor vele ouderen een herinnering aan vroeger en het leek mij leuk om als activiteit knopen te beschilderen. Maar voor een groep van ongeveer 20 personen lopen de kosten snel hoog op als je voor iedereen een knoop moet kopen. Daarom heb ik zelf een mal gemaakt. Na een geslaagde avond vroeg mijn leidinggevende of ik niet iets leuks met de knopen kon doen om de gangen van het huis aan te kleden. Het eind resultaat mocht er wezen.
Eenmaal op dreef, goot ik voor mezelf 'n paar knopen en natuurlijk voor de familie. Na wat geëxperimenteer kwam er ook een waxinelichthouder uitrollen. Deze vol trots op facebook gezet en toen kwam de vraag of ik die niet in opdracht voor andere wilde gieten.
Waarom ook niet! Maar van één aanvraag kwamen er al snel meer. Zo ontstond er een Facebook-pagina, kwamen er meer mallen bij en meer producten. En toen liep de hobby, zoals het wel vaker gaat, volledig uit de hand!

 

Hoe het allemaal begonnen is: creatief met de senioren op m'n werk.

Maak een Gratis Website met JouwWeb